Foto bij nieuwsbericht 21-68 Lilium 280521

Lilium in zee met Luxaviation en Palantir

Luxaviation Group, een van ’s werelds grootste exploitanten van zakenvliegtuigen en helikopters, gaat Lilium ondersteunen bij luchtvaartactiviteiten. Het gaat om het verkrijgen van goedkeuringen (Air Operator Certificate) en het managen van het pilotencorps voor de elektrische zevenperoons Lilium Jet. Verder werd bekend dat Lilium een vijfjarige samenwerking met het Amerikaanse softwarebedrijf Palantir is aangegaan ter waarde van 41 miljoen US dollar.

 

Uitbouwen

 

Samen met Luxaviation wil Lilium het routenetwerk verder uitbouwen in Europa. Het gaat daarbij ook om de ontwikkeling van best-in-class klantervaring. Daartoe zijn al samenwerkingsovereenkomsten gesloten met de luchthavens van München, Neurenberg, Düsseldorf en Keulen/Bonn. Bij de samenwerking met Palantir staat het om ontwerp, engineering, inkoop, testen, productie, kwaliteit, logistiek en in-service operaties centraal. De commerciële lancering van de Lilium Jet, die verticaal kan opstijgen en landen, is voorzien in 2024.

 

Big data

 

Palantir, gespecialiseerd in big data-analyse, werd in 2003 opgericht met de steun van venture capitalist Peter Thiel. De platforms worden gebruikt door een aantal westerse overheidsinstanties, met name de Amerikaanse immigratie- en douanedienst. Airbus werkt sinds 2016 samen met Palantir, eerst om de efficiëntie van de A350-productielijn te verbeteren en vervolgens bij de lancering van Skywise. Dit is een open dataplatform voor de luchtvaartindustrie dat door ongeveer 130 luchtvaartmaatschappijen wordt gebruikt.

 

Copyright: Lilium

Bron: www.evtolinsights.com en www.evtol.com

www.lilium.com

 

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië