Foto bij nieuwsbericht 21-07 Lilium 090321

Lilium in zee met Aciturri voor bouw romp Lilium Jet

De Duitse vliegtuigbouwer Lilium gaat samen werken met Aciturri, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van vliegtuigconstructies en componenten voor vliegtuigmotoren. De samenwerking behelst de bouw van de romp van de Lilium Jet, een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan starten en landen. Dit wordt gezien als een belangrijke stap in de richting van de bouw van het prototype voor de serieproductie.

 

Op maat

Aciturri gaat de productie van de primaire composietstructuren van de Lilium Jet verzorgen, waarbij materialen worden gebruikt die worden geleverd door Toray Industries. Met dit bedrijf heeft Lilium in mei 2020 een overeenkomst gesloten voor de levering van hoogwaardig koolstofvezelcomposietmateriaal. Lilium en Aciturri wilen samen werken aan een op maat gemaakt ontwerp. Daarbij houden de bedrijven rekening met het fabricageproces, het ontwerp van de complexe rompstructuur en de sterk geïntegreerde canards en vleugelstructuren die de voortstuwingssystemen ondersteunen.

 

Vestigingen

Aciturri, een familiebedrijf opgericht in 1977, heeft meer dan 2.200 medewerkers en vestigingen in Spanje, Portugal en Brazilië. Tot de klanten behoren grote namen als Airbus, Airbus Defense and Space, Boeing, Embraer, Safran Landing Systems, Safran Aircraft Engines, ITP Aero en Rolls Royce. Het bedrijf had in 2019 een omzet van 623 miljoen euro.

 

Copyright: Lilium
www.lilium.com
www.aciturri.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië