Foto 1 bij nieuwsbericht 48 180620 Copyright Lilium

Lilium haalt 35 miljoen dollar op

Lillium, bouwer van de elektrische Lilium Jet, heeft een investering opgehaald van 35 miljoen US dollar. Het geld is afkomstig van Baillie Gifford. Dit bedrijf staat bekend om het investeren in high-impact technologiebedrijven, zoals Amazon, Tesla, Spotify en SpaceX. Met dit bedrag is de totale investering in de bij München gevestigde startup opgelopen tot 375 miljoen dollar. Het nieuws werd royaal opgepakt door de media en gekoppeld aan het bericht dat Lilium in de top 20 staat van meest waardevolle startups in Duitsland.

Prototype

Lilium treft voorbereidingen om testvluchten na COVID-19 te hervatten met een tweede prototype van zijn volledig elektrische Lilium Jet. De tweede demonstrator is even groot als de eerste, die in oktober 2019 zijn vliegproeven heeft voltooid. Door ontwerpwijzigingen zal het vliegtuig naar verwachting sneller vliegen. Bovendien staat een kruisvlucht op stapel, die volledig gedragen wordt door de vleugels.

Taxi

De innovatieve Lilium Jet heeft vijf zitplaatsen en kan worden ingezet als vliegende taxi. Het toestel kan verticaal opstijgen en landen met behulp van gekantelde flaps. De Jet heeft 36 motoren die bevestigd zijn op de flaps. De actieradius bedraagt 300 kilometer. Certificering is gepland voor 2025.Foto 2 bij nieuwsbericht 48 180620 Copyright Lilium.jpg

Copyright Lilium.jpg

www.lilium.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië