Foto 1 bij nieuwsbericht 64 140720 Copyright Lilium

Lilium gaat samenwerken met koolstofvezelfabrikant Toray

Lilium, de Duitse ontwerper van de elektrische Lilium Jet, gaat samenwerken met Toray Industries uit Tokyo. Het Japanse bedrijf is een toonaangevende fabrikant van koofstofvezels. Het gaat om de levering van hoogwaardige koofstofvezelcomposiet voor de belangrijkste onderdelen van het vliegtuig, zoals de romp, vleugels en flaps.

 

Technologie

 

Toray levert onder andere koolstofvezelproducten voor de Boeing 787 Dreamliner. In eerste instantie wordt het materiaal rechtstreeks aan Lilium geleverd voor gebruik bij de productie van verdere technologie. Later gaat Toray ook rechtstreeks leveren aan leveranciers van onderdelen voor prototypes en serieproductie van de jet. De overeenkomst maakt ook de weg vrij voor verdere samenwerking tussen de twee bedrijven. Het kan dan gaan om de levering van andere hoogwaardige materialen en het aangaan van partnerschappen voor onderzoek en ontwikkeling.

 

Emissievrij

 

De Lilium Jet is een emissievrij vliegtuig met vijf zitplaatsen dat verticaal kan opstijgen en landen. Het is ontworpen om in minder dan 60 minuten snelle regionale verbindingen tot 300 kilometer te bieden. Het Duitse bedrijf wil door het binnenhalen van Toray de toeleveringsketen voor de serieproductie van het elektrische vliegtuig veilig stellen. Lilium verwacht dat de commerciële vliegactiviteiten in 2025 starten.

Foto 2 bij nieuwsbericht 64 140720 Copyright Lilium.jpg

Copyright Lilium.jpg

 

www.lilium.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië