Copyright Lilium

Lilium gaat samenwerken met Düsseldorf en Keulen Airport

Lilium, de Duitse ontwerper van de elektrische Lilium Jet, gaat samenwerken met de vliegvelden van Düsseldorf en Keulen-Bonn. Het bedrijf wil onderzoeken hoe de twee luchthavens hubs kunnen worden binnen een regionaal luchtmobiliteitsnetwerk in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Met 18 miljoen inwoners is Noordrijn-Westfalen de grootste en meest dichtbevolkte Duitse deelstaat, inclusief 10 steden met meer dan 300.000 inwoners.

 

Ideaal

Volgens Lilium is het gebied rondom genoemde steden ideaal voor het opzetten van een regionale luchtmobiliteitsdienst met de volledig elektrische Lilium Jet met vijf zitplaatsen, die verticaal kan opstijgen en landen. Lilium kijkt voor haar vliegende taxi dus verder dan de meeste andere fabrikanten, die mikken op mobiliteit binnen de stad. Steden als Aken, Bielefeld, Münster en Siegen kunnen binnen 30 minuten emissievrij en rechtstreeks verbonden worden met de grootste internationale luchthavens van de regio.

Grootste

Düsseldorf Airport is de grootste luchthaven in Noordrijn-Westfalen. Keulen-Bonn Airport is een van de belangrijkste commerciële luchthavens van Duitsland is, met twee bijna even sterke zakelijke segmenten in passagiersvervoer en luchtvracht. Als internationale verkeersknooppunten met sterke verbindingen met lucht-, spoor- en wegverkeer worden beide gezien als een veelbelovend startpunt voor de ontwikkeling van nieuwe mobiliteit, inclusief vliegende taxi’s. Lilium streeft ernaar zijn luchttaxidienst tegen 2025 te lanceren.

 

Copyright: Lilium

www.lilium.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië