Foto bij nieuwsbericht 21-47 Oxis Li-S batterij 260421

Krachtige lithium-zwavel batterij komend najaar klaar voor testen

Oxis Energy verwacht in de herfst van 2021 te beginnen met het leveren van solid-state lithium-zwavel (Li-S) -batterijen aan klanten voor testtoepassingen. Het Britse bedrijf zegt dat de technologie aanzienlijk betere prestaties biedt voor ontwikkelaars van elektrische vliegtuigen, vergeleken met bestaande lithium-ion ​​batterijen. Oxis wil zijn batterijen leveren aan fabrikanten van elektrische vliegtuigen en bedrijven in voortstuwingssystemen. Het werkt al samen met Bye Aerospace voor de eFlyer-vliegtuigfamilie en met motorgroep Safran voor elektromotoren.

 

Veiliger

 

De eerste generatie van Oxis Quasi Solid-State Li-S-cellen hebben een specifieke energie van 450 Wh /kg en een energiedichtheid van 550 Wh/L. Het bedrijf wil deze niveaus verhogen tot 550 Wh/kg en 700 Wh/L in de herfst van 2023 en vervolgens tot 600 Wh/kg en 900 Wh/L in 2026. Oxis denkt dat lithium-zwavelcellen veiliger zijn dan die welke lithium-ion gebruiken, omdat de zwavel corrosie in het lithiummetaal voorkomt.

 

Toepassingen

 

Het bedrijf biedt ook de nieuwe Li-S-batterijen aan voor verschillende toepassingen op het gebied van scheepvaart, defensie en grondvoertuigen. Het heeft de technologie de afgelopen vier jaar ontwikkeld en drie jaar geleden negen sets octrooiaanvragen ingediend.

 

Copyright: Oxis Energy

Bron: Future Flight

www.oxisenergy.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië