Foto 1 bij nieuwsbericht 146 Joby 091220

Joby neemt Uber Elevate over

Joby Aviation, ontwikkelaar van een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen, krijgt een investering van 75 miljoen US dollar van Uber bij de overname van Uber Elevate. Verder komt er een uitgebreid partnerschap tussen de twee moedermaatschappijen. De investering komt bovenop een eerder niet bekendgemaakte investering van 50 miljoen US dollar die is gedaan als onderdeel van Joby’s Series C-financieringsronde in januari 2020.

 

Integratie

 

Volgens de voorwaarden van de deal neemt Joby Aviation Uber Elevate over, terwijl de twee moedermaatschappijen zijn overeengekomen om hun diensten in elkaars apps te integreren. Hierdoor ontstaat er voor toekomstige klanten een naadloze integratie tussen land- en vliegreizen. Uber Elevate is opgericht in 2016. Het bedrijf heeft een belangrijke rol gespeeld bij het leggen van de basis voor de markt voor luchtvervoer door toezichthouders, maatschappelijke leiders, vastgoedontwikkelaars en technologiebedrijven samen te brengen rond een gedeelde visie voor de toekomst van vliegreizen. Hun softwaretools die marktselectie, vraagsimulatie en multimodale operaties mogelijk maken, staan ​​centraal in hun werk en vormen de basis van de deal.

 

Transportdienst

 

Het hoofdkantoor van Joby Aviation is gevestigd in Santa Cruz in Californië. Andere kantoren bevinden zich in Washington D.C. en München. Er werken meer dan 500 mensen. Het bedrijf gaat een betaalbare, stille en schone transportdienst exploiteren, gebruikmakend van het revolutionaire, volledig elektrische, vliegtuig. Met een actieradius tot 240 kilometer en een topsnelheid van 300 kilometer per uur kan het  vijfpersoons vliegtuig een belangrijke rol spelen in de Urban Air Mobility. De vliegende taxi van Joby moet in 2023 de lucht in gaan.

Foto 2 bij nieuwsbericht 146 Joby 091220.jpg

 

 

Copyright: Joby Aviation

www.jobyaviation.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

Airbus H225 vliegt op 100% duurzame brandstof

Twente Airport ontvangt voor het eerst elektrisch vliegtuig

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4

Airbus ontwikkelt achterste romp CityAirbus met KLK en Gerg

Overair ontvangt 145 miljoen dollar investering van Hanwha Group

Elektrische helikopter met magniX motor maakt eerste vlucht

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter