Schermafbeelding 2021-02-15 om 17.41.21

Joby Aviation stemt in met eVTOL certificeringseisen van FAA

Joby Aviation heeft bekend gemaakt ingestemd te hebben met de G1-certificeringsvoorwaarden van de Federal Aviation Administration (FAA) voor elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (eVTOL).

In de certificeringsovereenkomst tussen Joby en de FAA zijn voorwaarden opgenomen voor het certificeren van Joby’s eVTOL-vliegtuigen voor commerciële activiteiten. Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor Joby, die in 2024 vliegtuigen wil exploiteren.

“Hoewel we nog jarenlang testen moeten uitvoeren, hebben we nu een duidelijk omschreven en haalbare weg om onze vliegtuigen te certificeren en commerciele vluchten te introduceren”, zei JoeBen Bevirt, oprichter en CEO van Joby Aviation in een persverklaring . “Het bereiken van deze mijlpaal is een keerpunt voor de toekomst van onze branche en ik ben enorm dankbaar voor de jarenlange inzet van de FAA en onze interne luchtvaart veiligheidsexperts om ons op dit punt te krijgen.”

Het vliegtuig zal worden gecertificeerd volgens de vereisten van de FAA Deel 23 rekening houdend met de unieke aard van het vliegtuig. Details over de voorwaarden binnen de G1-overeenkomst zijn niet vrijgegeven en zullen naar verwachting in de komende maanden worden gepubliceerd in het Federal Register, aldus het bedrijf.

Joby’s eVTOL-vliegtuig kreeg in december 2020 goedkeuring voor militaire luchtwaardigheid via het AFWERX Agility Prime-programma.

“Het partnerschap tussen Agility Prime en Joby kan het proces versnellen in vroege acceptatie van deze vliegtuigen bij operators. We zijn een stap dichter bij de commercialisering van een schoon, stil en modern transportsysteem ”, zei Nathan P. Diller, AFWERX Agility Prime Director, in een persverklaring.

“Het Agility Prime-programma biedt een grote kans om de positieve impact van schone, elektrische vliegtuigen in de VS en daarbuiten te versnellen,” zei Bevirt. “Met tien jaar expertise in engineering en meer dan 1.000 testvluchten achter de rug, zijn we blij dat we nu een sleutelrol spelen bij het demonstreren van het potentieel van deze nieuwe sector en tegelijkertijd het Amerikaanse programma op de kaart zetten.”

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië