Foto bij nieuwsbericht SkyDrive 310820 Copyright SkyDrive

Japanse vliegende auto SkyDrive maakt eerste bemande vlucht

SkyDrive, een Japanse vliegtuigbouwer voor luchtmobiliteit, heeft beelden vrijgegeven van de eerste bemande vlucht van de vliegende auto SD-03. Tegelijk heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het via een fondsenwervingsronde 37 miljoen US Dollars heeft opgehaald bij de Bank of Japan, Itochu Corporation,  LLC Obayashi Corporation en andere investeerders.

 

Eenpersoons

 

Het SD-03-vliegtuig van SkyDrive is een klein eenpersoonsvliegtuig, bedoeld als persoonlijk woon-werkvoertuig voor de ‘skyways’ van de toekomst. Het wordt bestuurd door de passagier en aangedreven door vier sets contra roterende propellers. Het elektrische vliegtuig kan verticaal opstijgen en landen. De huidige versie van de SD-03 heeft slechts een vliegtijd van tien minuten, maar SkyDrive wil die tijd verlengen tot dertig minuten om het potentieel van het vliegtuig uit te breiden.

 

Regelgeving

 

SkyDrive werkt samen met de Japanse regering aan het ontwikkelen van een plan voor regelgeving en luchtruimbeheer, waarbij veiligheid de hoogste prioriteit heeft. Japan hoopt deze voertuigen tegen 2023 voor zakelijk gebruik en tegen 2030 voor commercieel gebruik toe te staan.

 

Revolutie

 

Yuki TAKEMORI van het Innovation Promotion Office van de Bank of Japan: “De eVTOL-business is een voorbode van een revolutie in de luchtvaart. We zijn een stap dichter bij wat een verre droom leek, nu nieuwe bedrijven hun krachten hebben gebundeld. De Bank of Japan gaat samenwerken met de belanghebbenden om SkyDrive te helpen een bedrijf te worden dat breed wordt omarmd door het publiek. Dat kan bijvoorbeeld door een ​veilige, comfortabele sociale infrastructuur te realiseren.”

 

Testvluchten

 

SkyDrive is opgericht door de werknemers van Cartivator. Dit is een groep vliegtuig-, drones- en auto-ingenieurs met een Toyota-achtergrond. Het Japanse bedrijf blijft testvluchten uitvoeren onder een steeds groter wordend aantal omstandigheden om haar technologieën verder te verbeteren en volledige naleving van de veiligheidsvoorschriften van de Civil Aeronautics Act in Japan te bereiken. Het streeft momenteel naar goedkeuring voor vluchten buiten de limieten van het Toyota Test Field voor eind 2020.

 

Copyright: SkyDrive

Bron: TransportUp

www.skydrive2020.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië