Foto 1 bij nieuwsbericht 51 SkyDrive 220620 Copyright SkyDrive

Japanse SkyDrive haalt 100e sponsor binnen

Het Japanse bedrijf SkyDrive heeft zijn 100e zakelijke sponsorovereenkomst gesloten. Het gaat om zowel Japanse als internationale bedrijven, waaronder Toyota, Panasonic en Sony. De sponsorbijdragen bestaan uit geld, technische expertise en human resources. Verder bereidt het bedrijf zich voor op de eerste openbare bemande vlucht die deze zomer ergens in Japan wordt uitgevoerd.

Vliegende auto

De SkyDrive SD-XX is het concept-model van een vliegende auto. Het kleine toestel heeft een lengte van vier meter en kan twee personen vervoeren. Het toestel wordt elektrisch aangedreven en kan verticaal starten en landen. De SD-XX vliegt op een hoogte van 500 meter met een kruissnelheid van 60 kilometer per uur. De actieradius bedraagt 20-30 kilometer.

Cartivator

SkyDrive is een Japans eVTOL-bedrijf, oorspronkelijk opgericht door de werknemers van Cartivator. Dit is een groep vliegtuig-, drones- en auto-ingenieurs met een Toyota-achtergrond. Hoewel SkyDrive oorspronkelijk van plan was om hun eVTOL te demonstreren bij het aansteken van de fakkel tijdens de Olympische Zomerspelen van 2020, is het bedrijf niettemin van plan ergens deze zomer te laten zien wat de mogelijkheden van hun vliegende auto zijn.

.Foto 2 bij nieuwsbericht 51 SkyDrive 220620 Copyright SkyDrive.jpg

Copyright SkyDrive.jpg

www.skydrive2020.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië