The SkyDrive Inc. SD-03 flying car is test-flown during a demonstration to the media at the Toyota Test Field in Toyota City, Aichi Prefecture, Japan, on Tuesday, Aug. 25, 2020. Japan's government wants the country to become a leader in the flying-car technology, producing a national road map for its development and studying ways to define and advance regulations. Photographer: Toru Hanai/Bloomberg

Japan bespreekt veiligheidsnormen voor vliegende auto’s

Het Japanse ministerie van Transport is begonnen met grootschalige besprekingen over veiligheidsnormen voor commercieel en privégebruik van elektrische vliegende auto’s. Het ministerie van Transport is van plan om tegen eind 2023 normen vast te stellen voor eisen aan prestaties en veiligheid. Ook moet er een ​​vergunningensysteem komen dat van toepassing is op alle vliegende auto’s in Japan. Daarnaast wil het ministerie infrastructuur opzetten en flying cars laten vliegen in veilige gebieden waar geen mensen in de buurt zijn.

 

Prestaties

Het ministerie gaat kijken naar prestaties van vliegende auto’s inclusief stabiliteit, gewicht en vliegbereik. Bij de veiligheidsregels gaat het om systemen om botsingen te vermijden. In discussie is ook een speciaal vliegbrevet voor bestuurders van vliegende auto’s. In eerste instantie gaat het om introductie van vliegende auto’s om goederen te vervoeren, levens te redden in tijden van ramp en als transportmethode in dunbevolkte gebieden en afgelegen eilanden. Vanaf 2030 moet de vliegende auto zijn intrede doen in stedelijke gebieden. Het uiteindelijke doel is om vliegende auto’s te produceren die geschikt zijn voor dagelijks gebruik en goedkoper zijn dan helikopters.

 

Copyright: Toru Hanai/Bloomberg
Bron: Transportup.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië