GA Foto bij nieuwsbericht 21-72 Skyports Ierland 020621

Ierland krijgt in 2022 eerste operationele vertiport

Ierland krijgt in 2022 de eerste operationele vertiport voor vliegende taxi’s en vrachtdrones. Een vertiport is een soort heliport voor eVTOL’s, elektrische toestellen die verticaal kunnen opstijgen en landen. Skyports werkt hierbij samen met Future Mobility Campus Ireland, Avtrain en de Shannon Group. De vertiport wordt gesitueerd op de FMCI-campus in Shannon naast het gelijknamige vliegveld.

 

Proof-of-concept

Het consortium werkt al sinds september aan de lancering van proof-of-concept drone-operaties. Deze vluchten moeten de levensvatbaarheid van onbemande luchtvaartuigen (UAV) aantonen en de voordelen benadrukken, die onderzoek en investeringen in geavanceerde luchtmobiliteit opleveren voor stedelijke en landelijke gebieden van Ierland.

 

Potentieel

Russell Vickers, CEO van Future Mobility Campus Ireland, zei: “Ierland heeft een enorm potentieel om toekomstig onderzoek en ontwikkeling van Advanced Aerial Mobility vorm te geven. Dit partnerschap toont het geloof in dat potentieel. Ontwikkeling van een vertiport in combinatie met een UAV-testruimte vormt een natuurlijke uitbreiding van de mogelijkheden van de Future Mobility Campus. Het ecosysteem blijft groeien dankzij de visie en het geloof van onze partners.”

 

Copyright: Skyports

Bron: www.evtolinsights.com

www.skyports.net

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië