Foto bij nieuwsbericht 77 Hyundai 220820 Copyright Urban-Air Port

Hyundai investeert in Urban Air Mobility infra

Hyundai Air Mobility (een onderdeel van de Hyundai Motor Group) gaat samen met het Britse Urban-Air Port Ltd investeren in infrastructuur voor de stedelijke luchtmobiliteit. Laatstgenoemd bedrijf is een dochter van Small (Six Miles Across London Limited). Hyundai pompt de komende jaren 1,5 miljard US dollars in UAM. Het gaat daarbij zowel om de ontwikkeling van elektrische vliegtuigen als de benodigde infra. De behoefte aan geschikte grondinfrastructuur is op dit moment een van de grootste beperkingen voor de groeiende sector.

Prototype

Hyundai Air Mobility en Urban-Air Port zijn van plan te investeren in de ontwikkeling van een volledig prototype voor de UAM-infra. Twee Britse steden hebben zich al aangemeld om de ontwikkeling in 2021 te ondersteunen, waaronder Coventry in de West Midlands. Die stad is de Britse Cultuurstad 2021. Bovendien vinden er in 2022 onderdelen van de Commonwealth Games plaats.

Faciliteren

Beide partners willen slimme mobiliteitsoplossingen faciliteren die de verbindingen tussen mensen vitaliseren en quality time bieden aan hun klanten. Daarbij moet de mens centraal staan, breidt de groene economie uit en is innovatieve technologie ondersteunend. Volgens Hyundai ligt er op dit moment een te sterke focus op de ontwikkeling van vliegtuigen.

Copyright Urban-Air Port.jpg

www.hyundai.com

www.theurbanairport.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië