Foto 1 bij nieuwsbericht 34 030620 Copyright Eraole

Hoogterecord voor hybride Eraole

Vier jaar na zijn eerste vlucht brak de Eraole op 29 mei 2020 het hoogterecord voor een hybride vliegtuig. Het toestel bereikte een hoogte van bijna 3.100 meter. Vlieger Raphaël Dinelli maakte een vlucht van 10 uur en 37 minuten. Daarmee komt het totaal aantal vlieguren van de Eraole op ruim 200. Het toestel is nu nog geschikt voor een persoon. Op termijn moet het een tweezitter en vervolgens een vierzitter worden.

Experimenteel

De Eraole is een multi-hybride experimenteel vliegtuig. De eerste vlucht vond plaats op 20 oktober 2016. Het toestel is 7,5 meter lang en maakt gebruik van twee EMRAX-elektromotoren. Het vliegtuig maakt zowel gebruik van zonne-energie als van biobrandstof en waterstof. Theoretisch moet de Eraole 65 uur in de lucht kunnen blijven.

Agenda

Piloot en ingenieur Dinelli en zijn team van het Océan Vital-laboratorium begonnen in 2009 aan het project van een hybride elektrisch vliegtuig. Men wil ervaring op doen met langeafstandsvluchten. Op de agenda staan een vlucht over het Kanaal, een vlucht over de Atlantische Oceaan in 2021 en enkele jaren later een non-stop vlucht rond de wereld.Foto 2 bij nieuwsbericht 34 030620 Copyright Eraole.jpg

Copyright Eraole.jpg

www.eraole.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië