Copyright Honeywell

Honeywell lanceert nieuw avionica-lab voor urban air mobility

Honeywell heeft een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium onthuld dat wordt gebruikt om technologie te testen voor vliegoperaties in de toekomstige stedelijke luchtmobiliteit, de urban air mobility. Het lab bevindt zich in een faciliteit van Honeywell in Deer Valley bij Phoenix in Arizona. Het laboratorium is zo geconfigureerd dat het lijkt op de cockpit van een conceptueel eVTOL-vliegtuig.

 

Display

De cockpit heeft één stoel met daarvoor een display die het zicht naar voren nabootst. Ook aan de zijkanten zijn schermen die gesimuleerd zicht naar buiten geven. De displays en een stuurknuppel zijn geïntegreerd met compacte fly-by-wire-vluchtcomputers, waarin verschillende vliegscenario’s kunnen worden geprogrammeerd. Op die manier kan de simulator de werking van een vliegtuig in de echte wereld nauwkeurig nabootsen.

 

Testen

Klanten kunnen het laboratorium gebruiken om hun concepten te testen en te verfijnen, met de nadruk op het eenvoudig maken van hun nieuwe vliegtuig en intuïtief om te vliegen. Volgens Honeywell is er sprake van een groeiende behoefte van operators om real-world technologie in een laboratoriumomgeving te testen. Door de computersimulatie worden kostbare testuren in de echte wereld bespaard.

 

Werkdruk

Ontwerpers van vliegende taxi’s en vergelijkbare toestellen willen graag de werkdruk van de piloten verminderen. Door menselijke factoren te verminderen verbetert de veiligheid. Bovendien kan een hoog automatiseringsniveau bijdragen aan soepele, comfortabele vluchten voor de passagiers. Honeywell heeft al een intentieverklaring aangekondigd met Vertical Aerospace om samen te werken aan cockpittechnologieën voor de onlangs onthulde eVTOL-luchttaxi, de VA-1X. Een belangrijk doel van die samenwerking is om de bediening van het vliegtuig sterk te vereenvoudigen.

 

Copyright: Honeywell

Bron: www.evtol.com

www.honeywell.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië