ce490c51-896c-4a63-8606-8eb223dfbfe2

Het project ‘rondje Nederland – elektrisch vliegen’ is gestart met primeur op Schiphol: het eerste elektrische vliegtuig dat er landt!

Ons tweepersoons elektrisch aangedreven onderzoeksvliegtuig, de PH-NLX heeft vandaag succesvol de vlucht van @Rotterdam The Hague Airport Aviation naar #Schiphol voltooid. Tijdens dit “Rondje Nederland” maakt NLR tussen 23 augustus – 3 september een vijftal vluchten om kennis en ervaring op te doen met elektrisch vliegen. Deze innovatie kan een belangrijke bijdrage leveren aan een klimaatneutrale luchtvaart.

NLR gaat nu – in samenwerking met @PwC en @Platform Duurzaam Vliegen – #vlieguren maken en meer ervaring opbouwen met deze relatief nieuwe vorm van vliegen.

Tijdens dit rondje bezoeken we met hulp van de diverse vliegvelden verschillende initiatieven en projecten op het gebied van elektrisch en hybride vliegen, en duurzame luchtvaart.

 

Bekijk hier het vliegschema en een impressie van de vluchten in de komende periode: https://www.nlr.nl/aandachtsgebieden/duurzame-luchtvaart/rondjenl/

 Op de foto vlnr: dhr. Benschop (LVNL), dhr. ten Velde (SDV), dhr. Peters (NLR), dhr. Nagelsmit (NLR) en mevr. Haagsma (PWC)

#PHNLX #elektrischvliegen #elektrischrondjeNL #nietteveeltegenwind #vlieguren #luchtvaart @Pipistrel Aircraft @Amsterdam Airport Schiphol

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië