Foto bij nieuwsbericht 21-111 Hamburg 260721

Hamburg krijgt Airbus A320 op waterstof

De lucht- en ruimtevaartindustrie in Hamburg bereidt zich voor op het vliegen op waterstof. Daarom is het startsein gegeven voor het opzetten van een nieuw ontwikkelplatform. In de komende twee jaar gaan Lufthansa Technik, het Duitse Centrum voor Lucht- en Ruimtevaarttechniek (DLR), het Centrum voor Toegepast Luchtvaartonderzoek en Hamburg Airport uitgebreide onderhouds- en grondprocessen voor de afhandeling van waterstoftechnologie ontwerpen en testen. Voor dit doel wordt een vliegtuig van de Airbus A320-familie omgebouwd tot een stationair laboratorium op de basis van Lufthansa Technik in Hamburg. De stad Hamburg ondersteunt het project financieel.

 

Vliegtuigfabrikanten

 

Vloeibare waterstof (LH2) wordt in de ontwikkelingsafdelingen van grote vliegtuigfabrikanten steeds concreter als een duurzaam produceerbare brandstof voor toekomstige generaties commerciële vliegtuigen. Om de effecten van het gebruik van LH2 op onderhouds- en grondprocessen in een vroeg stadium te onderzoeken, bundelen de vier organisaties nu hun uitgebreide praktische en wetenschappelijke expertise. Het doel is om samen een baanbrekende demonstrator te ontwikkelen.

 

Fase

 

In de eerste fase van het project willen de partners tegen eind 2021 de meest urgente ontwikkelingsgebieden identificeren voor nader wetenschappelijk onderzoek. Op basis daarvan wil men het concept uitwerken voor latere praktische tests. De praktische uitvoering van het concept start begin 2022 en omvat de aanpassing van een buiten gebruik gesteld Airbus A320-vliegtuig. Het wordt uitgerust met een LH2-infrastructuur om te worden gebruikt als een volledig functioneel fieldlab op de basis van Lufthansa Technik. Tegelijkertijd wordt bij DLR een virtuele omgeving gecreëerd die wordt gebruikt om de gedefinieerde ontwikkelingsvelden digitaal en zeer nauwkeurig in kaart te brengen. Het nieuwe ontwikkelplatform moet inspiratie bieden voor het ontwerpproces van de volgende generatie vliegtuigen.

 

Copyright: Hamburg Marketing

Bron: www.aerospacetechreview.com

www.dlr.de

www.lufthansa-technik.de

www.hamburg-airport.de

 

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië