Foto 2 bij nieuwsbericht 54 240620 Copyright Geely

Geely onthult details elektrische Terrafugia TF-2A

De Chinese Zhejiang Geely Holding Group heeft meer details bekendgemaakt over de elektrische Terrafugia TF-2A. Een schaalmodel van het toestel vloog voor het eerst in december 2019. Met het schaalmodel, dat verticaal kan opstijgen en landen, zijn inmiddels de nodige proefvluchten uitgevoerd. Het vliegtuig wordt ontworpen voor de Urban Air Mobility-markt.

Composietmaterialen

Het schaalmodel is voornamelijk gemaakt van composietmaterialen. Het maakt gebruik van acht propellers voor verticale starts en landingen en een propeller aan de achterkant van de cabine voor de voorwaartse vlucht. Het schaalmodel heeft een spanwijdte van 4,5 meter, een maximaal startgewicht van 60 kilogram en een kruissnelheid van ongeveer 100 kilometer per uur.

Laadvermogen

Het echte vliegtuig wordt ook volledig elektrisch en mikt op een laadvermogen van 200 kilogram. Dit is voldoende om twee passagiers met bagage te vervoeren. De TF-2A krijgt een maximaal bereik van 100 kilometer en een kruissnelheid van 180 kilometer per uur. Hierdoor wordt zowel reizen binnen steden als tussen aangrenzende steden mogelijk.

Ontwikkelingsteam

Geely nam in 2017 het in Massachusetts (USA) gevestigde bedrijf voor vliegende auto’s Terrafugia over en richtte vervolgens een onderzoeks- en ontwikkelingsteam in China op dat zich richt op stedelijke luchtmobiliteit. Geely wil de TF-2A laten certificeren voor commerciële activiteiten. Het bedrijf voorziet in eerste instantie toepassingen in noodhulp en speciale logistiek. Later kan het vliegtuig dienen voor luchttoerisme en uiteindelijk stedelijk luchtvervoer. Het bedrijf verwacht ook dat het toestel op den duur autonoom kan vliegen.Foto 1 bij nieuwsbericht 54 240620 Copyright Geely.jpg

Copyright Geely.jpg

www.terrafugia.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië