Foto bij nieuwsbericht 21-84 Archer Maker 180621

EVTOL Maker van Archer onthuld

De Californische fabrikant Archer Aviation heeft onlangs de Maker onthuld. Het gaat om een eVTOL, een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen. De Maker heeft twee zitplaatsen en kan autonoom vliegen. De Maker moet de voorloper worden van een groter toestellen met vijf zitplaatsen dat wel door een piloot wordt bestuurd.

 

Certificering

 

Volgens Archer is de Maker een opstapje naar certificering. Het testbed gaat de fabrikant helpen om  kennis en bewustzijn te vergroten over bijvoorbeeld de vluchtcontrolesystemen en de elektrische voortstuwing. Zowel Maker als de toekomstige vijfzitter vertonen overeenkomsten in hun specificaties. Beide toestellen maken gebruik van het ‘tilt-rotor’-principe. Van de 12 rotors op het vliegtuig kunnen de voorste zes kantelen. Dit kantelmechanisme zorgt ervoor dat het vliegtuig verticaal kan stijgen als een helikopter en horizontaal kan vliegen als een vliegtuig.

 

Onafhankelijk

 

De twee vliegtuigen krijgen ook zes onafhankelijk werkende batterijpakketten. De actieradius bedraagt 96 kilometer en de maximum snelheid 386 kilometer per uur. De Maker heeft een spanwijdte van 12 meter en een leeggewicht van een kleine 1.500 kilogram. Op een hoogte van 600 meter veroorzaakt de Maker slechts 45 decibel aan geluid.

 

Copyright: Archer

Bron: www.techcrunch.com

www.archer.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië