Laden Evenementen

Wat gebeurt er met de elektrische vlucht?

juni 16, 2020 12:00 - 13:00

Schermafbeelding 2020-06-15 om 12.38.01

De hele zakenwereld wordt getroffen door het coronavirus. De vlucht heeft de grootste crisis ooit meegemaakt. Ondanks de moeilijke situatie van de luchtvaartindustrie, blijft het duurzaamheidswerk ervoor zorgen dat de voortdurende groene vluchtverandering niet stopt. De corona-crisis – en de herstarteconomie – geeft ons een unieke kans om te investeren in groene initiatieven zoals biobrandstoffen, elektrische vliegtuigen en andere groene initiatieven te implementeren die anders dreigen te worden opgeschort.

 

De transportbedrijven – Flights hebben concrete beleidsvoorstellen gedaan voor de ontwikkeling van elektrische vliegtuigen in Zweden. Een investering in elektrische luchtvaart levert banen, exportopbrengsten, verspreidingseffecten in onderzoek en ontwikkeling op, evenals een betere toegankelijkheid en regionale groei.

 

De ontwikkeling van elektrische vluchten wint wereldwijd aan kracht. Steeds meer fabrikanten zijn geïnteresseerd in het potentieel van de luchtvaartmarkt en deze week werd de testvloot de grootste elektrische luchtvaart in de VS tot nu toe. Maar zal de ontwikkeling van elektrische luchtvaart worden versneld of vertraagd door de impact van de corona-crisis op de economie in het algemeen en de luchtvaartsituatie in het bijzonder?

 

Kan Zweden een pionier worden op het gebied van elektrische vliegtuigen? Zullen we “Elflyg – Made in Sweden” zien? Wat zijn de kansen voor het bouwen van een elektrische luchtvaartindustrie in Zweden? Hoe zorgen we ervoor dat de infrastructuur op de grond up-to-date is? Wat kan de luchtvaartmaatschappij bijdragen aan de Zweedse bereikbaarheid? Hoe kan de politiek de elektrische vlucht versnellen?

 

We zullen hierover en nog veel meer praten tijdens dit geladen webinar

 

Deelnemers

Anders Forslund, CEO van Heart Aerospace

Tomas Eneroth (S), minister van Infrastructuur

Anna Hed (C), voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Mora

Helena Gellerman (L), parlementslid

Åsa Coenraads (M), parlementslid

Lars Andersen Resare, SAS’s Sustainability Manager

 

Moderator

Fredrik Kämpfe, vestigingsmanager Transportföretagen – Aviation

 

Organisator