Laden Evenementen

Together we can fly for ABC

oktober 22, 2020 15:30 - 18:00

Schermafbeelding 2020-10-19 om 14.18.38

Dit is een uitnodiging voor MBO, HBO en WO studenten!

Hoe kunnen we op een innovatieve manier de toekomst van de luchtvaart veilig, betaalbaar en duurzaam organiseren?

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert op 22 oktober 2020 een unieke ‘Koninkrijksdialoog’ waarbij studenten uit Nederland, Aruba, Bonaire en Curaçao samen in gesprek en aan het werk kunnen gaan. Om een antwoord te vinden op de volgende vraag: hoe kunnen we op een innovatieve manier de toekomst van luchtvaart voor de Cariben veilig, betaalbaar en duurzaam organiseren?

De Koninkrijksdialoog omvat allereerst inspirerende presentaties van vertegenwoordigers van innovatieve luchtvaartorganisaties. Bedrijven als NACO, NLR, Falki Aviation Bonaire, EZ air en Ampaire geven hun visie over de toekomst van de luchtvaart in het Caribisch gebied. Tijdens de presentaties is er ruimte voor vragen en reacties. Het webinar eindigt met de Challenge: een unieke prijsvraag voor studenten waarmee een mooi geld bedrag te winnen valt.

De luchtvaart staat wereldwijd voor een enorme uitdaging om te vergroenen. Bij deze uitdaging is ook een pandemie gekomen. Deze situatie vereist heel veel creativiteit, flexibiliteit en innovatiekracht. Daarom wil Nederland samen met de ABC-eilanden kansen verzilveren. De nieuwe technologieën, de gunstige ligging en de korte afstand tussen de eilanden èn de aanwezige energiebronnen bieden talrijke voordelen. Hoe leggen we de focus op duurzame luchtvaart, zoals elektrisch vliegen en een klimaat neutrale luchthaven? Al deze mogelijkheden moeten we aangrijpen.

Ons streven is een schonere, stillere en meer kostenefficiënte verbinding tussen de eilanden. Deze innovaties kunnen bovendien een motor vormen voor nog meer samenwerking tussen Nederland en de ABC-eilanden!

Tijdens de presentaties is er ruimte voor vragen en reacties.

Schrijf je in voor het online webinar. Ga in dialoog. Doe mee met de Challenge!

De Challenge is een unieke prijsvraag voor studenten waarmee een mooi geld bedrag te winnen valt.  Inschrijven doe je via www.link-ers.com/flyABC

Gegevens

Datum:
oktober 22, 2020
Tijd:
15:30 - 18:00
Evenement Tags:
Site:
https://link-ers.com/flyABC/

Organisator

Min I & W