Laden Evenementen

Climate-Neutral Aviation

14 april 2022 15:00 - 16:00

Schermafbeelding 2022-04-04 om 13.09.15

De luchtvaartsector staat voor een enorme opgave om innovaties te ontwikkelen die de overgang naar koolstofarme mobiliteit vergemakkelijken en de duurzaamheid op luchthavens vergroten.

Volgens de studie ‘Destination 2050’, uitgevoerd door NLR en SEO kan de luchtvaart bijdragen aan internationale beleidsdoelstellingen om de opwarming van de aarde tot 1,5°C te beperken. Duurzame energievoorziening en multimodaliteit vormen de crux voor de transitie naar een toekomstbestendige luchtvaart.

In het Fieldlab Next Aviation richten we ons op het onderzoeken van het vliegtuig. Voor alles geldt, of het nou SAF, elektrisch of waterstof is; als het vliegtuig minder energie verbruikt is dat heel positief.

Aan welke projecten wordt nu gewerkt om klimaatneutrale luchtvaart mogelijk te maken? Welke partners maken dit nu mogelijk? Waar wordt in het Fieldlab Next Aviation aan gewerkt?  

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meld je aan voor een nieuwe editie van RHIA TALKS over klimaat neutrale luchtvaart op donderdag 14 april van 15.00 tot 16.00 uur.