Foto bij nieuwsbericht 22-71 Eve Thales 110522

Eve werkt samen met Thales

Embraer-dochter Eve Urban Air Mobility gaat een samenwerking aan met de wereldwijde elektronica-onderneming Thales Group. De samenwerking geldt de ontwikkeling in Brazilië van Eve’s eVTOL, het elektrische vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen. Het strategische partnerschap omvat een reeks gezamenlijke studies over een periode van twaalf maanden. Daarbij kijken beide bedrijven naar technische en economische haalbaarheid van een 100% elektrisch aangedreven vliegtuig. Thales gaat met zijn expertise ook bijdragen aan de ontwikkeling van elektronische, elektrische, vluchtcontrole-, navigatie-, communicatie- en connectiviteitssystemen.

 

Toonaangevend

 

“Deze samenwerking zal Eve’s positie als toonaangevende speler op de wereldmarkt versterken en onze toewijding aan het leveren van een effectieve en duurzame nieuwe manier van stadsvervoer. Embraer is een belangrijke speler in de luchtvaart in Brazilië en wereldwijd en werkt al meer dan dertig jaar samen met Thales. Nu zal ook Eve gebruik maken van deze samenwerking”, aldus Andre Stein, co-CEO van Eve.

 

Ondersteunen

 

Zowel het Thales Technological Space Centre, in São José dos Campos, als hun onlangs geopende Avionics Centre, in São Bernardo do Campo, ondersteunen de teams van Eve en Embraer die aan het project werken. Verder worden Thales’ ingenieurs uit Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten bij het project betrokken.

 

Copyright: Eve Air Moblity

Bron: Eve Air Mobility

www.eveairmobility.com

www.thalesgroup.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

Airbus H225 vliegt op 100% duurzame brandstof

Twente Airport ontvangt voor het eerst elektrisch vliegtuig

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4

Airbus ontwikkelt achterste romp CityAirbus met KLK en Gerg

Overair ontvangt 145 miljoen dollar investering van Hanwha Group

Elektrische helikopter met magniX motor maakt eerste vlucht

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter