Foto 1 bij nieuwsbericht 11 Smart Rotors Copyright Remco de Wit 060520

Europese subsidieaanvraag voor ‘Smart Rotors’ ingediend

Onlangs heeft Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA) samen met haar partners een Europese subsidieaanvraag ingediend voor ‘Smart Rotors’. RHIA, TU Delft, NLR, KVE Composites en Airborne werken in dit project aan het ontwikkelen van nieuwe propeller en rotorbladen, specifiek gericht op elektrischevliegtuigen en drones.

Foto 2 bij nieuwsbericht 11 Smart Rotos 060520.jpg

Impuls

De aanvraag voor een subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling gaat om een bedrag van 3,7 miljoen euro voor het ontwikkelen van een schaalbare en modulaire ontwerp- en productiemethode. De ‘Smart Rotors’ kunnen een impuls geven aan de ontwikkeling van hybride- en elektrisch vliegen. Naast het gunstige globale klimaateffect van (hybride) elektrische vliegtuigen hebben ze ook een gunstig lokaal klimaateffect in de vorm van minder fijnstofuitstoot en minder geluidsoverlast. In dichtbevolkte gebieden rondom luchthavens is geluidsoverlast een belangrijk punt van aandacht. Het gebruik van (hybride) elektrische vliegtuigen in samenspraak met moderne propellers helpt om geluidsoverlast te verminderen. Daarnaast kan in de toekomst commerciële luchtvaart ook van deze techniek profiteren.

Adviesgroep

Naast de direct belanghebbende partners zal er een adviesgroep eindgebruikers uit de drone en kleine luchtvaartmarkt opgericht worden. Er is veel belangstelling om aan het project een bijdrage te leveren vanuit de eindgebruikersmarkt. De adviesgroep zal een rol spelen bij het definiëren van de vraag naar type propeller en rotorbladen, en zal haar platformen gebruiken om testen uit te voeren met het nieuwe type rotor. De testen worden waar mogelijk uitgevoerd op Rotterdam The Hague Airport.

 

Bron: Nieuwsbrief Rotterdam The Hague Innovation Airport

Foto 1 Smart Rotors Copyright Remco de Wit 060520.jpg

www.stichtingrhia.nl

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië