Foto 2 bij nieuwsbericht 133 VoltAero 191120

Europese miljoenen voor VoltAero

Het Franse VoltAero, fabrikant van de hybride-elektrische Cassio, krijgt miljoenen steun uit de Europese Green Deal pot. Het bedrijf is door de Europese Innovatieraad geselecteerd als een van de baanbrekende startups in het midden- en kleinbedrijf. De startsubsidie bedraagt 2,1 miljoen euro. Daarnaast komt VoltAero in aanmerking voor een gemengde financiering met een totale waarde van 11 miljoen euro. De fabrikant behoort tot de hoogst gewaardeerde bedrijven in een jurybeoordeling van 2.077 kandidaten voor de financiering van dit Europese Unie-project.

 

Oplossingen

 

“De Europese Innovatieraad ondersteunt visionaire ondernemers die transformatieve oplossingen creëren voor urgente maatschappelijke en ecologische uitdagingen, door de Green Deal en het Herstelplan voor Europa te steunen”, aldus Mariya Gabriel, de commissaris van de Europese Unie voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd. “Deze start-ups zullen opschalen, banen en groei creëren en Europa de marktleider maken op het gebied van groene technologieën en oplossingen.”

 

Familie

 

VoltAero ontwikkelt een familie van hybride-elektrische vliegtuigen voor toepassingen die commerciële vluchten op regionale routes, operaties door luchttaxi- en chartermaatschappijen, inzet in verschillende toepassingen in de utiliteitscategorie en voor particuliere eigenaren. Het vliegtuig wordt aangeboden in drie versies met plek voor vier tot tien zitplaatsen, die elk een hoge mate van modulariteit en gemeenschappelijkheid delen. De eerste toestellen moeten in 2023 van de loopband rollen.

 

Eindassemblagelijn

 

De Cassio-vliegtuigen worden geproduceerd op een speciaal gebouwde eindassemblagelijn in de regio Nouvelle Aquitaine in het zuidwesten van Frankrijk. VoltAero gaat daar leiding geven aan een team van partners en leveranciers. Productiemogelijkheden onder licentie worden nagestreefd in Noord-Amerika en Azië.Foto 1 bij nieuwsbericht 133 VoltAero 191120.jpg

Copyright: VoltAero

www.voltaero.aero

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië