Foto bij nieuwsbericht 21-44 XTI Estland 220421

Estland wordt hub voor de hybride-elektrische TriFan

XTI Aircraft Company uit Denver heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met Enterprise Estonia, Estonian Aviation Cluster en de Estonian Aviation Academy om in Tallinn in Estland een regionale mobiliteitshub op te zetten voor de TriFan 600. Dit hybride-elektrische vliegtuig, dat verticaal kan starten landen, is geschikt voor relatief lange afstanden.

 

Connectiviteit

 

Volgens XTI biedt de unieke locatie van Estland in Europa de mogelijkheid om de regionale connectiviteit radicaal te veranderen door honderden actieve luchthavens en 100 miljoen mensen met elkaar te verbinden binnen een cirkel van 1.000 kilometer. Dat kan met geavanceerde toestellen als de TriFan 600. Estland wil een van Europa’s klimaatneutrale regio’s worden, waarbij alle regionale binnenlandse vluchten rond 2030 CO2 neutraal worden.

 

Comfort

 

De TriFan 600 met zes zitplaatsen heeft de snelheid, het bereik en het comfort van een luxe zakenvliegtuig en kan verticaal opstijgen en landen, zoals een helikopter. Het vliegtuig is in eerste instantie hybride, waardoor de CO2-uitstoot met 40% naar beneden gaat en de operationele kosten en het geluid gehalveerd worden. Als de batterijtechnologie ver genoeg is wordt het toestel volledig elektrisch. Bij verticaal opstijgen is het vliegbereik 1.240 kilometer. Wordt gekozen voor een conventionele take off, dan gaat het vliegbereik naar 2.200 kilometer. De kruissnelheid bedraagt 555 kilometer per uur.

 

Copyright: XTI

Bron: www.einnews.com

www.xtiaircraft.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië