Foto bij nieuwsbericht 22-21 E-Flight Bonaire 280122

Elektrische vliegschool E-Flight opent vestiging op Bonaire

De elektrische vliegschool E-Flight Academy, met thuisbasis op Teuge Airport, breidt uit richting de Dutch Caribbean. De startup opent in mei 2022 een vestiging op het eiland Bonaire. E-Flight lanceerde vorig jaar de eerste elektrische vliegschool van Europa. E-Flight ziet veel mogelijkheden en samenwerkingen op het gebied van innovatie en verduurzaming op de Caribische eilanden. De korte afstand tussen de eilanden, de duurzame ambities én de welwillendheid van lokale partijen maken dit gebied tot de perfecte locatie om elektrisch vliegen in een stroomversnelling te brengen.

 

Doelgroep

De nieuwe vestiging van E-Flight op Bonaire gaat zich richten op een doelgroep uit een groot geografisch gebied. De duurzame vliegschool hoopt studenten aan te trekken van de ABC-eilanden zelf of Nederlandse studenten die een deel op Bonaire willen doen. Maar ook studenten uit Zuid-Amerika en de zuidkust van de USA zijn welkom. Op dit moment voorzien vliegscholen in deze regio voornamelijk in Amerikaanse FAA opleidingen. E-Flight opereert volgens de Europese EASA regelgeving. Wereldwijd zijn er steeds meer landen en maatschappijen die volgens de EASA regelgeving opereren omdat dit het hoogste niveau vertegenwoordigt.

 

Groeimarkt

E-Flight ziet het Caribisch gebied als een enorme groeimarkt voor elektrisch vliegen vanwege het gunstige vliegklimaat en de duurzame doelstellingen van alle ABC-eilanden. In Nederland heeft E-Flight al ondervonden dat de vraag naar elektrisch vliegen groot is. Binnen één jaar groeiende E-Flight in Nederland van 0 naar 30 studenten en voerde meer dan 2.000 elektrische take-offs uit. Om te anticiperen op snelle groei en uitbreiding op andere ABC-eilanden is E-Flight een nauwe samenwerking aangegaan met het Franse Green Aerolease. Dit bedrijf heeft een vloot van 50 elektrische vliegtuigen van het type Pipistrel Velis Electro die ze als Airplanes As a Service aanbieden aan vliegscholen met duurzame ambities.

 

Dochteronderneming

Green Aerolease is een dochteronderneming van de W3-groep. Het bedrijf regelt die de levering van elektrische lichte vliegtuigen door een ‘gebruiksklare’ verhuurdienst aan te bieden aan luchtvaartoperatoren, zoals vliegclubs en vliegscholen. Het bedrijf wil hiermee de ecologische transitie van de lichte luchtvaart in Frankrijk en in Europa versnellen.

 

Onderhoud

Omdat E-Flight volgens de Europese EASA standaard werkt is er ook EASA gecertificeerd onderhoud nodig. E-Flight heeft daarvoor samenwerking gezocht met het Nederlandse onderhoudsbedrijf Hangar One. Daarmee ontwikkelt ze momenteel de strategie en planning voor uitbreiding naar het Caribisch gebied.

 

Copyright: E-Flight
Bron: E-Flight
www.eflight.nl

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië