Foto bij nieuwsbericht 21-25 Beta Technologies 260321

Elektrische Alia van Beta Technologies vliegt tussen twee steden

De elektrische Alia-250 van fabrikant Beta Technologies uit Vermont heeft voor het eerst tussen twee afzonderlijke luchthavens gevlogen. De vlucht ging van de testlocatie in Plattsburgh (New York) over Lake Champlain naar het hoofdkantoor van het bedrijf in Burlington (Vermont). Een mooie mijlpaal omdat de Federal Aviation Administration niet toestaat dat experimentele vliegtuigen buiten hun basisluchthavens vliegen totdat ze stabiel genoeg zijn gebleken om dit te doen. Met de vlucht is de eerste fase van het testvliegen voltooid.

 

Vliegtests

De Alia blijft de komende tijd af en toe heen en weer vliegen tussen de twee luchthavens. Binnen een paar weken worden de bovenste rotors opnieuw geïnstalleerd voor verticale vliegtests. De vliegduur is 50 minuten met slechts drie van de vijf batterijpakketten geïnstalleerd. Er is een vlieghoogte behaald van ruim 2.400 meter. Uiteindelijk verwacht Beta dat de Alia een vliegbereik krijgt van 400 kilometer inclusief verticale start en landing.

 

Laadstations

Beta nadert de voltooiing van het tweede composieten prototype. Productieversies van Alia krijgen eerst taken als vracht-, utiliteits- en transportvliegtuig. Pas daarna kan het toestel in dienst komen als vliegende taxi. Naast de vliegactiviteiten werkt de fabrikant uit Vermont ook aan de ontwikkeling en installatie van laadstations.

 

Copyright: Eric Adams

Bron: www.evtol.com

www.beta.team

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië