OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elektrisch zonnevliegtuig naar Duits museum

Het beroemde Technik Museum in Sinsheim heeft een bijzonder item aan zijn collectie toegevoegd. Het gaat om de Sunseeker II van de Californische fabrikant Solar Flight. Het elektrische vliegtuig vliegt op zonne-energie en weegt slechts 115 kilogram. De vleugels zijn 16 meter breed en voorzien van zonnecellen. Het toestel is te zien in hal 2 van het museum en hangt boven een aantal raceauto’s.

Spiervliegtuig

Van 1986 tot 1989 werkte Eric Raymond van Solar Flight aan zijn project. Hij liet zich inspireren door de zweefvlieger Günter Rochelt’s single-seat spiervliegtuig “Musculair II”. De Sunseeker is een door zonne-energie aangedreven versie van de Musculair. In 1990 vloog het toestel in 21 dagen van Californië naar North Carolina. Onder normale omstandigheden kan het acht uur in de lucht blijven met een gemiddelde snelheid van 55 kilometer per uur.

Batterijen

Vervolgens moderniseerde de ontwerper het toestel: de nikkelbatterijen werden vervangen door de nieuwste lithium-polymeerbatterijen. Het vliegtuig kreeg bredere vleugels en verbeterde zonnecellen met een verhoogd celrendement van 3% tot 15%. In 2006 kreeg de Sunseeker een motor die tweemaal zo sterk was, met een aandrijving van 5,5 kW. Vluchten in Japan en Europa volgden.Foto 1 bij nieuwsbericht 41 120620 Copyright Sinsheim Technik Museum.jpg

Copyright Solar Flight.jpg

www.solar-flight.com

www.sinsheim.technik-museum.de

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië