An Electra hybrid eSTOL aircraft in Yugo livery approaches a landing near Manila Bay.

Electra werkt samen met Yugo om achtergebleven gebieden in Azië te ontsluiten

De Amerikaanse startup Electra uit Virginia is een samenwerking aangegaan met Yugo, een particulier platform voor luchtmobiliteit in Azië. Beide partijen willen het aantal vliegverbindingen naar stedelijke en achtergebleven gebieden in de regio Azië-Pacific drastisch uitbreiden. Dat kan door gebruik te maken van Electra’s hybride-elektrische vliegtuig. Het toestel heeft voldoende aan een ultrakorte start- en landingsbaan (STOL).

 

Platform

Yugo is een digitaal privéluchtvaartplatform gevestigd in Singapore dat wereldwijde on-demand boekingen van chartervluchten van privéjets en helikopters aanbiedt. De focus ligt op Azië-Pacific. Het bedrijf biedt zijn gebruikers en leden toegang tot een uitgebreid netwerk van honderden vliegtuigen, van lichte jets zoals de Cessna Citation tot jets met een groter bereik, zoals de Gulfstream G650ER. Yugo wil tot twaalf Electra eSTOL-vliegtuigen aanschaffen voor gebruik in zijn netwerk in Azië-Pacific en elders. Het gaat om het vervoer van passagiers en mogelijk ook vracht.

 

Generator

Het toestel van Electra heeft een kleine generator aan boord die de batterijen halverwege de vlucht oplaadt. Daardoor is geen laadinfrastructuur op de grond nodig. Het vliegtuig kan 7-9 passagiers vervoeren over een afstand van 800 kilometer. Er zijn een kleine 300 vliegtuigen verkocht aan partners in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, Australië en Azië.

 

Copyright: Electra
Bron: Electra

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië