Electra's hybrid-electric super-short takeoff and landing aircraft shown here has a wingspan of 48 feet and carries up to seven passengers plus a pilot. The aircraft has 8 electric propellers driven by a hybrid-electric powerplant. This allows the plane to operate out of soccer fields and other constrained spaces like rooftops and parking lots while flying at ranges up to 500 miles. The aircraft is planned to enter commercial service by 2027.

Electra onthult hybride-elektrisch prototype

Fabrikant Electra heeft een hybride-elektrisch toestel onthuld dat plaats biedt aan zeven passagiers en een piloot. Het vliegtuig heeft een actieradius van ruim 800 kilometer en het kan opstijgen van terreinen die kleiner zijn dan een voetbalveld. Denk aan daken van gebouwen en parkeerplaatsen. Electra spreekt van een ‘blown lift’ technologie, waarbij de door een elektromotor aangedreven propellers lucht blazen over de gehele spanwijdte van de vleugel en de kleppen. Dit maakt een veilige start en landing mogelijk bij een snelheid onder de 80 kilometer per uur.

 

Turbogenerator

De kruissnelheid van de Electra bedraagt ruim 320 kilometer per uur. Het toestel krijgt acht elektromotoren, die worden aangedreven door een combinatie van batterijen en een kleine, stille turbogenerator. Dat betekent dat het vliegtuig van Electra niet afhankelijk is van speciale oplaadinfrastructuur, want de batterijen worden in de lucht opgeladen. Het toestel gebruikt veel minder vermogen om op te stijgen dan verticaal opstijgen en landen. Het biedt meer ruimte voor passagiers en vracht, dan de eVTOL’s. Electra mikt op 2026 als jaar van certificering. Een jaar later kan het toestel in commerciële dienst gaan.

 

Copyright: Electra
Bron: www.prnewswire.com
www.electra.aero

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië