Foto 1 bij nieuwsbericht 70 Ehang brandweer 180820 Copyright EHang

EHang lanceert elektrisch blusvliegtuig

EHang, de Chinese producent van elektrische vliegende taxi’s, gaat een elektrisch blusvliegtuig produceren. Het gaat om de EHang 216F, speciaal ontworpen voor brandbestrijding in hoogbouw.  Met honderdduizenden hoge gebouwen in China denkt het bedrijf dat de EHang 216F essentiële uitrusting kan worden voor duizenden brandweerkazernes in heel China en uiteindelijk over de hele wereld.

Blusschuim

Het blusvliegtuig heeft een maximale vlieghoogte van 600 meter en kan 150 liter blusschuim en 6 brandblusbommen vervoeren tijdens een vlucht. De 216F maakt gebruik van een zoomcamera met zoeklicht om snel de locatie van de brand te identificeren. Het zweeft dan precies in positie en gebruikt een laserrichtapparaat om (achtereenvolgens) een raambreker, de brandblusbommen en vervolgens een volledige straal blusschuim af te vuren. Meerdere 216F’s kunnen worden ingezet om de brand snel te blussen.

Respons

“Brandbestrijding en redding is een race tegen de klok. Door gebruik te maken van de snelle respons en het centrale beheer van het EHang-platform, kunnen we de effectiviteit van onze inspanningen aanzienlijk verbeteren”, aldus Weiqiang Chen, hoofd van een brandweerkazerne in Yunfu. “De intelligente brandbestrijdingsoplossing van EHang kan lastige problemen effectief oplossen bij het bestrijden van hoogbouwbranden. Dit vormt een prima aanvulling op bestaande brandbestrijdingssystemen.”

Straal

EHang 216F’s worden naar verwachting gestationeerd in stedelijke brandweerkazernes om te helpen bij brandbestrijding binnen een straal van 5 kilometer. Dankzij de automatische piloot kan een vloot van EHang 216F’s op afstand worden bediend voor de eerste reactie, zelfs voordat de brandweerlieden ter plekke arriveren. Dit verkort de reactietijd aanzienlijk en kan het aantal slachtoffers verminderen.

Probleem

Hoogbouwbranden zijn een groeiend probleem over de hele wereld. Toenemende verstedelijking en bebouwingsdichtheid verhogen het brandgevaar en creëren meer problemen bij brandbestrijding. Volgens een onderzoek van China Fire Magazine werden in 2019 in China 233.000 branden gemeld, waaronder 6.974 gevallen in hoogbouw, een toename van 10,6%.

Milieuvriendelijk

EHang is gevestigd in Guangzhou en wil veilig, autonoom en milieuvriendelijk vervoer door de lucht voor iedereen toegankelijk maken. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in Urban Air Mobility, heeft twee toestellen in het assortiment. De EHang 184 (eenzitter) en 216 (tweezitter) zijn beide elektrische vliegende taxi’s die verticaal kunnen starten en landen.Foto 2 bij nieuwsbericht 70 Ehang brandweer 180820 Copyright EHang.jpg

Copyright EHang.jpg

www.ehang.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië