Foto 1 bij nieuwsbericht 154 EHang Oostenrijk 141220

EHang 216 krijgt langdurige vergunning voor proefvluchten in Oostenrijk

Het Chinese EHang, bouwer van elektrische vliegende taxi’s, heeft een langdurige vergunning gekregen van de Oostenrijkse burgerluchtvaartautoriteit voor proefvluchten met de EHang 216. Het elektrische toestel, dat verticaal kan opstijgen en landen, mag onbemand testvliegen in het Oostenrijkse nationale luchtruim. Het is de eerste vliegvergunning voor EHang binnen de Europese Unie.

 

Vergunningverlening

 

Als onderdeel van het proces van vergunningverlening vond in november 2020 een testvlucht plaats. Het was de eerste vlucht ooit in het open EASA-luchtruim. Na een Specific Operational Risk Assessment (SORA) procedure vertrok een EHang met registratienummer OE-VFA in St. Martin im Innkreis in de deelstaat Opper-Oostenrijk. Onder toezicht van de Civil Aviation Authority steeg het onbemande vliegtuig enkele minuten op via automatische vluchtprogrammering en landde daarna veilig, ondanks barre weersomstandigheden van strenge kou en hoge windsnelheid.

 

Vereisten

 

De vergunning werd verkregen samen met de strategische partner FACC AG van EHang. Technische experts van beide bedrijven werkten enkele maanden samen met de nationale toezichthouders om te voldoen aan de nationale en Europese vereisten. EHang is gevestigd in Guangzhou en wil veilig, autonoom en milieuvriendelijk vervoer door de lucht voor iedereen toegankelijk maken. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in Urban Air Mobility, heeft twee toestellen in het assortiment, de EHang 184 (eenzitter) en 216 (tweezitter).

Foto 2 bij nieuwsbericht 154 EHang Oostenrijk 141220.jpg

 

Copyright: EHang

www.ehang.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië