Foto 2 bij nieuwsbericht 30 280520 Copyright EHang

EHang 216 goedgekeurd voor commercieel vrachtvervoer in China

De Civil Aviation Administration of China (CAAC) heeft goedkeuring verleend aan een proef om met de EHang 216 vracht te vervoeren voor commerciële doeleinden. Met de toestemming kan EHang vracht transporteren tussen het laagland en heuvels en tussen de kust en eilanden in Taizhou in het oosten van China, 290 kilometer ten zuiden van Shanghai. Het is de bedoeling om dit geleidelijk uit te breiden naar andere locaties op basis van de opgedane ervaringen.

Goedkeuring

Volgens EHang werd de goedkeuring verleend op basis van de “Pilot Operation Rules (Interim) for Specific Unmanned Aircraft”. De CAAC heeft deze in februari 2019 uitgevaardigd. Het is de eerste  goedkeuring voor een Autonomous Aerial Vehicle om te vliegen met meer dan 150 kilogram. EHang denkt dat hierdoor de oplossingen voor het luchtmobiliteitsvraagstuk versneld kunnen worden. Bovendien kan het als basis dienen voor regelgevers wereldwijd om gezamenlijk een gecoördineerde, ondersteunende en duurzame regelgeving te verkennen en tot stand te brengen.

Milieuvriendelijk

EHang is gevestigd in Guangzhou en wil veilig, autonoom en milieuvriendelijk vervoer door de lucht voor iedereen toegankelijk maken. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in Urban Air Mobility, heeft twee toestellen in het assortiment. De EHang 184 (eenzitter) en 216 (tweezitter) zijn beide elektrische vliegende taxi’s die verticaal kunnen starten en landen.Foto 1 bij nieuwsbericht 30 280520 Copyright EHang.jpg

www.ehang.com

Copyright EHang.jpg

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië