Foto bij nieuwsbericht 72 eColt 190820 Copyright TAM

eColt eerste full electric vliegtuig voor Brazilië

De eColt wordt het eerste volledige elektrische commerciële vliegtuig dat in Brazilië wordt gebouwd. Het gaat om een slanke, volledig metalen hoogdekker met twee zitplaatsen en pilootvriendelijke vliegeigenschappen. Het toestel kan twee uur in de lucht blijven en krijgt een bereik van 370 kilometer. Het is geschikt voor vliegscholen en persoonlijk regionaal vervoer. Het vliegtuig wordt gebaseerd op de Colt-LSA. De ontwikkeling van het toestel ligt bij het Britse OXIS Energy, Texas Aircraft Manufacturing en twee Braziliaanse bedrijven. Het partnerschap creëert hooggekwalificeerde banen in heel Brazilië en draagt bij aan een grote export van producten, diensten en expertise.

 

Voordelen

 

OXIS Energie is producent van de lithium-zwavel (Li-S) batterijtechnologie. Dit biedt aanzienlijke voordelen voor de luchtvaart. Het gebruik van zwavel als niet-geleidend materiaal zorgt voor meer veiligheid en is superieur aan de huidige lithium-ion-technologie. Het 90kWh-batterijsysteem is 40% lichter dan de huidige Li-Ion-technologie.

 

Opleiding

 

De eColt is bij uitstek geschikt voor de opleiding van piloten van commerciële luchtvaartmaatschappijen. Ondanks de gevolgen van de COVID-19-pandemie is er het komende decennium een ​​groeiend tekort aan commerciële piloten over de hele wereld. Het nieuwe elektrische vliegtuig is een efficiënt en schoon trainingsplatform voor nieuwe piloten, terwijl de trainingskosten aanzienlijk worden verlaagd. De eColt wordt een directe concurrent van de eFlyer 2 van Bye Aerospace uit Denver en de Bristell Energic van het Zwitserse H-55.

 

Componenten

 

Alle belangrijke romp- en motorcomponenten van het vliegtuig worden in Brazilië vervaardigd. Het vliegtuig wordt ontworpen en ontwikkeld in de Texas Aircraft Manufacturing-faciliteit in Campinas. De Li-S-batterijcellen worden gemaakt in de OXIS-fabriek in Juiz de Fora. De aandrijflijn wordt geleverd door WEG uit Jaraguá do Sul. De batterij en het bijbehorende systeem worden geleverd door AKAER Group uit São José dos Campos.

Copyright TAM.jpg

www.oxisenergy.com

www.texasaircraft.com

bron: www.transportup.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië