Foto bij nieuwsbericht 21-138 E-Flight 010921

E-Flight Academy zet eerste stappen richting Duitse markt

Maandag 30 augustus heeft vliegschool E-Flight Academy uit Teuge op het vliegveld Stadtlohn onder grote mediabelangstelling haar eerste Duitse E-Rating certificaat uitgereikt aan Renate Thesing. Zij werd hiermee de eerste Duitse vrouw die een elektrisch vliegtuig mag vliegen. In mei dit jaar opende E-Flight Academy de eerste volledig elektrische vliegschool van Europa in Teuge. De vraag naar elektrisch vliegen blijkt groot, want nog geen vijf maanden later zet de Nederlandse startup de eerste stappen over de grens.

 

Historische gebeurtenis

 

Evert-Jan Feld (Co-founder en head of training E-Flight Academy): “Dit is wederom een historische gebeurtenis. Niet alleen voor ons als bedrijf, maar ook als inspiratie voor vliegers in spé op de Duitse markt. We willen als E-Flight Academy zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om de vrijheid van vliegen te ervaren, maar dan zonder schuldgevoel. Lessen met een elektrisch vliegtuig is daar een perfect middel voor. Dat we dit nu ook over onze landsgrens doen, is een geweldige stap!”

 

Startup

 

Bij E-Flight Academy kunnen beginnende en ervaren piloten terecht voor een proefles, het behalen of omzetten van een brevet en het emissievrij opdoen van praktijkervaring. E-Flight Academy verwacht het komende jaar 1.000 uur elektrisch te gaan vliegen. Het is daarmee de eerste organisatie in Nederland die op deze schaal elektrisch vliegen inzet.

 

Copyright: WDR

Bron: E-Flight

www.eflight.nl

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië