Foto bij nieuwsbericht 22-75 Vaeridion 080622

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter

De Duitse startup Vaeridion uit München wil kleine elektrische vliegtuigen bouwen die een afstand kunnen afleggen van 500 kilometer. De toestellen bieden plaats aan twee vliegers en negen passagiers. Het vliegtuig is daarmee een directe concurrent van de Alice van Eviation, die binnenkort zijn eerste vlucht gaat maken. De toestellen van Vaeridion worden microliners genoemd. Ze kunnen gebruik maken van regionale vliegvelden. De vliegactiviteiten moeten in 2030 van start gaan.

 

Tintje

Er zit een Nederlands tintje aan dit initiatief, want lucht- en ruimtevaartingenieur Ivor van Dartel (38) is medeoprichter van Vaeridion. De plannen bevinden zich nog in de beginfase. Toch zijn de ambities hoog: “Over een paar jaar zijn we het grootste elektrische vliegtuigbedrijf van Europa”, zegt Van Dartel tegen de Duitse krant Handelsblatt.

 

Zweefvliegtuigen

De inspiratie voor het elektrische vliegtuig kwam van zweefvliegtuigen. De speciale vleugels zorgen voor een minimale luchtweerstand en een hoog glijvermogen. Om het gewicht en dus de reisafstand verder te optimaliseren, krijgen de batterijen een plek in de vleugels en niet in de romp. Van Dartel en medeoprichter Seemann (39) hebben tot nu toe 3,2 miljoen euro aan durfkapitaal opgehaald. Volgens het Handelsblatt zijn ze momenteel bezig met het aannemen van hun eerste 15 medewerkers

 

Copyright: Vaeridion
Bron: newmobility.news
www.vaeridion.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

Airbus H225 vliegt op 100% duurzame brandstof

Twente Airport ontvangt voor het eerst elektrisch vliegtuig

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4