Foto 1 bij nieuwsbericht 21-24 BAAZ 260321-1

Duitse startup BAAZ komt met innovatieve eVTOL

De Duitse startup BAAZ uit Erlangen (Beieren) is onlangs met een innovatieve eVTOL op de proppen gekomen. Het gaat om de BAAZ B5. Dit is een eVTOL, een elektrisch toestel met een vertical take-off and landing. Bijzonder is de grote actieradius, waardoor het tussen meerdere steden kan vliegen, zonder steeds opgeladen te hoeven worden. Een andere noviteit zijn de opvouwbare vleugels. Het toestel biedt naast de piloot plaats aan vier passagiers.

 

Vleugels

Met Li-Ion batterijen kan het toestel 200 kilometer afleggen, maar op waterstof met een brandstofcel gaat het vliegbereik omhoog naar 350 kilometer. De maximumsnelheid bedraagt 300 kilometer per uur. Het vliegtuig heeft een lengte van 7,80 meter. De spanwijdte bedraagt 13,50 meter, maar met opgevouwen vleugels slechts 7,80 meter. De grote vleugels zorgen voor extra actieradius en door het opvouwmechanisme is er weinig parkeerplek nodig. Dat opvouwen kan tijdens de verticale vlucht gebeuren.

Propellers

De B5 is voorzien van negen elektromotoren die evenzoveel propellers aandrijven. Het toestel kan niet alleen dienstdoen als vliegende taxi, maar ook ingezet worden voor medische vluchten, politietaken en nieuwszenders. De achterste stoelen kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld een stretcher of camera apparatuur.

 

Copyright: BAAZ
www.baaz-flight.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië