Foto 1 bij nieuwsbericht 68 Dufour 170820 Copyright Dufour Aerospace

Dufour voltooit eerste fase van VTOL-testvluchten

Dufour Aerospace uit Zwitserland heeft de eerste testfase afgesloten voor de nog onbemande aEro 3, een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan starten en landen met behulp van een kantelbare vleugel (tilt-wing). Er zijn 550 testvluchten uitgevoerd, waarbij het vliegprogramma stapsgewijs is uitgebreid. Er is een hoge mate van stabiliteit bereikt en controle onder alle omstandigheden, inclusief overgang van hoveren naar cruisen en weer terug. Met de testvluchten wil Dufour aantonen dat vliegtuigen met een kantelvleugel een hoge mate van veiligheid en efficiëntie bieden.

 

Windtunnel

 

Innosuisse, de Zwitserse maatschappij ter stimulering van innovaties, heeft Dufour een subsidie gegeven om het aerodynamische ontwerp van de  aEro 3 verder te testen in de windtunnel. Het project wordt ondersteund door de Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften (ZHAW) en de Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) in Zürich. Op basis van de uitkomsten van de windtunnelproeven kan het ontwerp van de aEro 3 verder verfijnd worden.

 

Aerobatic

 

Het eerste vliegtuig van Dufour Aerospace uit Visp (Wallis) vloog in juni 2016 en was meteen een primeur. De aEro 1 met vaste vleugel is ’s werelds eerste elektrische aerobatic vliegtuig. Spoedig daarna werden de contouren zichtbaar van de aEro 2, een tweepersoons hybride of full electric VTOL-vliegtuig met tilt-wing. De kruissnelheid bedraagt 320 kilometer per uur, de actieradius is 800 (hybride) of 120 (full electric) kilometer. Speciaal voor de reddingsdiensten heeft Dufour de aEro 3 ontwikkeld, een vijfzitter met tilt-wing.Foto 2 bij nieuwsbericht 68 Dufour 170820 Copyright Dufour Aerospace.jpg

www.dufour.aero

Copyright Dufour Aerospace.jpg

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië