Foto bij nieuwsbericht 21-134 Dufour 270821

Dufour Aerospace onthult specificaties Aero3

Het Zwitserse Dufour Aerospace heeft specificaties bekendgemaakt van zijn vlaggenschip Aero3. Dit toestel is een hybride VTOL, het kan verticaal opstijgen en landen. Kenmerken zijn het kunnen kantelen van de vleugels en het ruime interieur. Het vliegtuig is geschikt om de meeste helikoptermissies uit te voeren. Het is de opvolger van de onbemande demonstratievliegtuigen waarmee Dufour sinds 2020 vliegt.

 

Configuratie

 

De Aero3 krijgt acht motoren die zes propellers aandrijven. Die zijn bevestigd aan de veugel en twee kleinere staartpropellers. De grote cabine en brede deuren maken een configuratie met 6 of 8 zitplaatsen mogelijk en bieden voldoende ruimte voor patiënten- of vrachtvervoer. Het toestel krijgt een kruissnelheid van 350 kilometer per uur en een bereik tot 1020 kilometer. De Aero3 is veel goedkoper in het gebruik, duurzamer en stiller dan een helikopter.

 

Onbemand

 

Terwijl Aero3 het vlaggenschip is van Dufour Aerospace’s tilt-wing familie, werkt het Zwitserse bedrijf ook aan een kleiner, onbemand vliegtuig genaamd Aero2. Het heeft dezelfde aerodynamische en technische principes als de Aero3. De Aero2 is ontworpen voor logistieke toepassingen, inspectie, monitoring, mapping en openbare veiligheidstaken.

 

Copyright: Dufour Aerospace

Bron: Dufour Aerospace

www.dufour.aero

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië