Foto bij nieuwsbericht 150 Dock-to-dock 091220

Dock-to-Dock project krijgt Britse overheidssteun

Het Dock-to-Dock project van de University of West England, Cardiff University, Neoptera Aero en Smart Ports krijgt Britse overheidssteun. Doel van het project is levering van goederen tussen kuststeden met behulp van emissievrije waterstoftechnologie. De hoogte van het bedrag is nog niet bekend, maar het gaat om een deel van de 33,5 miljoen pond van de Future Flight Challenge.

 

Gecombineerd

 

Dock-to-Dock richt zich op de gecombineerde aspecten van routeontwikkeling, voertuigprestaties (lucht en zee) en de bijbehorende infrastructuur (‘Smart-Multiports’) die nodig is voor point-to-point levering van goederen en vracht tussen kuststeden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van eVTOL-vliegtuigen (elektrische toestellen die verticaal kunnen starten en landen) en eAZE-schepen (elektrische autonoom varende schepen met zero emissie).

 

Levering

 

Het project is op 1 december 2020 van start gegaan en richt zich in eerste instantie op de levering van goederen per elektrisch vliegtuig tussen Avonmouth Docks in Bristol en Cardiff Docks in Wales. Omdat de vliegtuigen verticaal kunnen opstijgen en landen, hebben ze geen start- en landingsbaan nodig.

 

Haveninfrastructuur

 

Het doel van Dock-to-Dock is om haveninfrastructuur opnieuw te gebruiken als een essentieel onderdeel van toekomstige Smart Cities met nul emissies en energie-efficiënte, geïntegreerde en duurzame transportoplossingen. Het moet een commercieel concurrerend alternatief worden voor

grondtransport tussen de twee steden, waarbij het verzadigde grondtransportnetwerk tussen havens zoals Swansea, Cardiff, Bristol en Bridgewater wordt ontlast.

 

Leverancier

 

In een volgende fase kan Dock-to-Dock en zijn Smart-Multiport-infrastructuur een belangrijke leverancier worden van groene waterstof aan de luchthavens van Bristol, Cardiff en Swansea. Airbus en Rolls Royce kijken hier naar uit, omdat ze bezig zijn met de ontwikkeling van door waterstof aangedreven vliegtuigen voor het regionale verkeer. Momenteel zijn er slechts 11 commerciële waterstoftankstations in het Verenigd Koninkrijk aanwezig. Geen enkele daarvan bevindt zich ten westen van Swindon

 

Copyright: University of West England

Bron: https://blogs.uwe.ac.uk/
www.uwe.ac.uk

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

Airbus H225 vliegt op 100% duurzame brandstof

Twente Airport ontvangt voor het eerst elektrisch vliegtuig

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4

Airbus ontwikkelt achterste romp CityAirbus met KLK en Gerg

Overair ontvangt 145 miljoen dollar investering van Hanwha Group

Elektrische helikopter met magniX motor maakt eerste vlucht

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter