Foto bij nieuwsbericht 21-22 Kitty Hawk Heaviside 220321

Deense inbreng voor Kitty Hawk’s eVTOL Heaviside

De Deense noodhulp- en gezondheidsorganisatie Falck gaat samenwerken met Kitty Hawk uit Californië om een ​​versie voor medische ondersteuning van het Heaviside eVTOL-vliegtuig te ontwikkelen. De Heaviside is een elektrisch toestel dat verticaal kan opstijgen en landen. Falck wil onderzoeken hoe het vliegtuig met één stoel kan worden aangepast om zijn teams in staat te stellen sneller op noodsituaties te reageren en tegelijkertijd de kosten van medische vluchten te verlagen.

 

Samenwerking

Falck is van plan om eerst eVTOL-vliegtuigactiviteiten in Europa te starten. Daarna volgt de Amerikaanse markt. De Deense organisatie ziet mooie kansen voor de samenwerking om op die manier eVTOL-vliegtuigen te integreren in de ambulanceoperaties. Falck is een grote hulpverleningsorganisatie die werkt op vijf continenten. Het is actief op vier terreinen: gezondheidszorg, hulpverlening, veiligheidsdiensten en noodhulp. Bij het bedrijf werken 24.000 medewerkers in 46 landen.

 

Testvluchten

Kitty Hawk heeft al 13 Heaviside-prototypes gebouwd en meer dan 700 testvluchten gemaakt. Een van de toestellen raakte zwaar beschadigd bij een crash in oktober 2019 als gevolg van softwarefouten. Het vliegtuig kan opstijgen van een terrein van 9 bij 9 meter. Het heeft een vliegbereik van 160 kilometer en kan vliegen met een maximumsnelheid van 290 kilometer per uur. Het bedrijf uit Californië heeft nog niet bekendgemaakt hoe het tijdpad van certificering en productie eruit ziet.

 

Copyright: Kitty Hawk

Bron: www.futureflight.aero

www.kittyhawk.aero

www.falck.com

 

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië