Foto bij nieuwsbericht 21-163 Craft Aero 081021

Craft Aero komt met hybride-elektrische negenzitter

Startup Craft Aerospace uit Californië heeft het ontwerp onthuld van een hybride-elektrische negenzitter. Het is een VTOL; het toestel kan verticaal opstijgen en landen. Het vliegtuig is bedoeld voor regionale vluchten en krijgt een bereik van ruim 1.600 kilometer. Volgens Craft is dat voldoende voor 65 procent van de bestaande binnenlandse vliegroutes in de Verenigde Staten. De maximumsnelheid bedraagt 556 kilometer per uur.

 

Intentieverklaring

 

Craft heeft een bescheiden bedrag van 3,5 miljoen US dollar opgehaald om het ontwerp te ontwikkelen. Volgens TechCrunch heeft het bedrijf al een zeer voorlopige intentieverklaring ontvangen van de kleine luchtvaartmaatschappij JSX om tussen de 200 en 600 van deze vliegtuigen te kopen als ze op de markt komen. Het bedrijf mikt op 2026 voor een mogelijke ingebruikname als alles, van financiën tot engineering tot certificering, allemaal lukt.

 

Traditioneel

 

De romp van het Craft-vliegtuig lijkt op die van een klein traditioneel passagiersvliegtuig. De vleugels zijn ontworpen in een soort ruitvorm. Aan de vleugels hangen in totaal 16 propellers. Een ingenieus systeem zorgt voor verticale stuwkracht, waardoor het toestel gebruik kan maken van vertiports. Het bedrijf geeft aan dat het deze aanpak heeft gevalideerd in kleinschalige prototypes.

 

Copyright: Craft

Bron: www.newatlas.com

www.craft.aero

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië