Foto bij nieuwsbericht 21-163 Craft Aero 081021

Craft Aero komt met hybride-elektrische negenzitter

Startup Craft Aerospace uit Californië heeft het ontwerp onthuld van een hybride-elektrische negenzitter. Het is een VTOL; het toestel kan verticaal opstijgen en landen. Het vliegtuig is bedoeld voor regionale vluchten en krijgt een bereik van ruim 1.600 kilometer. Volgens Craft is dat voldoende voor 65 procent van de bestaande binnenlandse vliegroutes in de Verenigde Staten. De maximumsnelheid bedraagt 556 kilometer per uur.

 

Intentieverklaring

 

Craft heeft een bescheiden bedrag van 3,5 miljoen US dollar opgehaald om het ontwerp te ontwikkelen. Volgens TechCrunch heeft het bedrijf al een zeer voorlopige intentieverklaring ontvangen van de kleine luchtvaartmaatschappij JSX om tussen de 200 en 600 van deze vliegtuigen te kopen als ze op de markt komen. Het bedrijf mikt op 2026 voor een mogelijke ingebruikname als alles, van financiën tot engineering tot certificering, allemaal lukt.

 

Traditioneel

 

De romp van het Craft-vliegtuig lijkt op die van een klein traditioneel passagiersvliegtuig. De vleugels zijn ontworpen in een soort ruitvorm. Aan de vleugels hangen in totaal 16 propellers. Een ingenieus systeem zorgt voor verticale stuwkracht, waardoor het toestel gebruik kan maken van vertiports. Het bedrijf geeft aan dat het deze aanpak heeft gevalideerd in kleinschalige prototypes.

 

Copyright: Craft

Bron: www.newatlas.com

www.craft.aero

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wereldprimeur: RAF vliegt op synthetische brandstof

eMagic onthult prototype elektrische vliegende taxi

Pipistrel maakt elektromotoren voor Airflow

ASL wil vracht CO2 neutraal vervoeren

Eerste Airbus-helikoptervlucht met 100% duurzame vliegtuigbrandstof

Technologie voor de productie van vliegtuigbrandstof op zonne-energie veelbelovend

Widerøe gaat vliegen met eVTOL’s

Embraer komt met vier schone(re) vliegtuigen

Finnair biedt alternatieve busdienst aan op kortste vliegroutes

Elektrische 100-zitter gereed in 2027