Foto bij nieuwsbericht 21-21 Coventry hub 220321

Coventry krijgt ’s werelds eerste hub voor urban air mobility

De Britse stad Coventry in het graafschap West Midlands krijgt ’s werelds eerste hub voor stedelijke luchtmobiliteit. Het bedrijf Urban Air Port Air-One gaat de hub later dit jaar aanleggen met steun van de Britse overheid. De hub is geselecteerd als winnaar van de Future Flight Challenge van de Britse overheid. Opdracht was om luchtvaartinfrastructuur te ontwikkelen voor elektrische toestellen die verticaal kunnen starten en landen (eVTOL), zoals vrachtdrones en vliegende taxi’s.

 

Koreaans

Urban Air Port gaat de hub aanleggen voor de Urban Air Mobility Division van de Hyundai Motor Group. Het Koreaanse bedrijf is van plan om zijn eigen eVTOL-vliegtuig te bouwen en tegen 2028 op de markt te brengen. De hub is 60% kleiner dan een traditionele helihaven. Dankzij speciale bouwtechnieken kan de hub binnen enkele dagen worden geïnstalleerd. Dat gebeurt met nul CO2-uitstoot.

 

Vraag

In totaal zijn binnen de komende vijf jaar 200 hubs gepland om aan de wereldwijde vraag te voldoen. Volgens Urban Air Port gaan de hubs de connectiviteit in de steden verbeteren, de productiviteit verhogen en helpen ze mee om het voortouw te nemen in een nieuwe schone wereldeconomie.

 

Copyright: Urban Air Port 1

Bron: www.autocar.co.uk

www.urbanairport.co.uk

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië