Christchurch Airport in Nieuw-Zeeland koploper CO2-reductie

Christchurch Airport in Nieuw-Zeeland wil alle directe CO2-uitstoot elimineren en de koofstofemissies van de ingekochte elektriciteit verminderen. De luchthaven heeft daarmee een belangrijke stap gezet om de klimaatverandering te bestrijden. Het is de eerste luchthaven in de Azië-Pacific regio en zelfs in de wereld die Level 4 Transformation of Airport Carbon Accreditation bereikt.

 

Maatregelen

 

Maatregelen die Christchurch Airport heeft genomen zijn onder andere het buiten gebruik stellen van de laatste diesel- en LPG-ketels en het volledige bedrijfswagenpark vervangen door elektrische voertuigen. Verder plaats men Ground Power Units bij alle opstelplaatsen voor straalvliegtuigen en doet het vliegveld mee aan programma’s voor het delen van elektrische voertuigen, zoals de Electric Day Pass.

 

Prestatie

 

Stefano Baronci, directeur-generaal ACI Asia-Pacific, zei: ‘’We zijn verheugd om te zien dat Christchurch Airport als eerste luchthaven in de Azië-Pacific-regio en zelfs in de wereld wordt geaccrediteerd voor Level 4 Transformation of Airport Carbon Accreditation. Deze prestatie toont aan dat de luchthaven vastbesloten is om te investeren in een duurzamere toekomst voor de luchtvaart en voor de regio die zij bedient. Het is zonder twijfel een opmerkelijke mijlpaal in een tijd van ongekende uitdagingen voor de luchtvaart. Voor luchthavens is het essentieel om op een meer flexibele en duurzame manier te herstellen van COVID-19 en Christchurch Airport loopt duidelijk voorop bij het streven naar een koolstofarme economie. We hopen dat andere luchthavens in de regio Christchurch Airport zullen volgen.’’

 

Wereldwijd

 

Airport Carbon Accreditation is het wereldwijde certificeringsprogramma voor koolstofbeheer voor luchthavens. Het beoordeelt en erkent onafhankelijk de inspanningen van luchthavens om hun CO2-uitstoot te beheren en te verminderen door middel van 6 certificeringsniveaus: ‘In kaart brengen’, ‘Reductie’, ‘Optimalisatie’, ‘Neutraliteit’, ‘Transformatie’ en ‘Transitie’.

 

Copyright: Airport Carbon Accreditation

www.airportcarbonaccreditation.org

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter

Hybride-elektrische Cassio komt naar Nederland

Meten is weten bij DEAC

SXI wordt importeur APUS I-2

Eve werkt samen met Thales

’s Werelds eerste vertiport geopend in Engeland

Elektrische Alia van Beta maakt lange vluchten

Grote Indonesische pre-order voor EHang