Foto bij nieuwsbericht 21-145 HEAT 130921

Canada test hybride elektrisch vliegen met Cessna Skymaster

Onderzoekers van het Canadese Aerospace Research Center van de National Research Council maken gebruik van een Cessna 337 Skymaster om hybride elektrisch vliegen te testen. Een multidisciplinair team van meer dan 40 onderzoekers uit heel Canada heeft hun talenten en expertise gebundeld om de achterste motor van het vliegtuig te vervangen door een elektrisch voortstuwingssysteem. Dat bestaat uit een elektromotor, batterijen en ondersteunende systemen. Het heeft ook een van de elektrische systemen met het hoogste voltage die tot nu toe in een vliegtuig in gebruik zijn genomen.

 

Project

 

Het project draagt de naam HEAT: Hybrid Electric Aircraft Testbed. De Cessna 337 van het HEAT-project en het elektrische aandrijfsysteem hebben een reeks tests en experimenten ondergaan ter voorbereiding op de eerste vlucht van het vliegtuig op de luchthaven van Ottawa. Zo is er gekeken naar de prestaties op een rollenbank en is het geluidsniveau van binnen en van buiten gemeten. Verder is de batterij door elkaar geschud om te testen op trillingstolerantie.

 

Balans

 

De batterijen in de Skymaster zijn in de romp achter de piloten geplaatst voor een goede balans. De voorste motor kan stationair draaien, terwijl de prestaties van het elektrische systeem aan de achterkant worden geëvalueerd. De elektromotor kan ook uitgeschakeld worden zonder het toestel uit balans en koers te brengen. Er kan geland worden op alleen de voorste motor. De bevindingen en aanbevelingen van het team worden ook gedeeld met Transport Canada, de Canadese toezichthouder. Een van de doelen is om Transport Canada te helpen bij het ontwikkelen van criteria om elektrische systemen en configuraties voor nieuwe vliegtuigen te certificeren.

 

Copyright: National Research Council

Bron: National Research Council

www.nrc.canada.ca

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië