Foto 2 bij nieuwsbericht 121 CAAM 291020

Canada lanceert initiatief geavanceerde luchtmobiliteit

In Canada is het in Vancouver gevestigde Canadian Advanced Air Mobility Consortium (CAAM) van start gegaan. Transport-, onderzoeks- en overheidspartners gaan aan de slag met het versnellen van de uitvoering van elektrische en waterstof aangedreven verticale start en landing vluchten. Bij de geavanceerde luchtmobiliteit gaat het om het verlenen van transport-, nood- en toeleveringsketendiensten in stedelijke en landelijke gebieden.

 

Voordelen

 

eVTOL-vliegtuigen hebben veel voordelen, zoals grotere wendbaarheid, minder behoefte aan grondinfrastructuur (start- en landingsbanen), minder vliegtuiglawaai, verminderd verbruik van fossiele brandstoffen, lagere kosten, kortere reistijden en verbeterde veiligheid. Belangrijke partners van het CAAM-initiatief zijn TransLink, Helijet Internationaal, British Columbia Institute of Technology, de University of British Columbia, Bell Textron en Iskwew Air.

 

Rol

 

Naast het bieden van vervoer binnen stedelijke en landelijke gebieden, zullen AAM-vliegtuigen een cruciale levensreddende rol spelen in noodsituaties. Denk aan sneller vervoer door de lucht en transport van medische benodigdheden, bloed, donororganen of patiënten van en naar ziekenhuizen. De toestellen kunnen ook ingezet worden bij rampenbestrijding en natuurrampen als overstromingen en bosbranden.

 

Veelbelovend

 

Factoren die de Greater Vancouver Area tot een veelbelovende AAM-markt maken zijn onder meer ​​een sterke luchtvaart- en infrastructuurbasis en een bestaande geplande helikopterdienst, met helihavens in Vancouver en nabijgelegen Victoria en Nanaimo. Verder zijn er in het gebied talrijke onderzoeksfaciliteiten op het gebied van wetenschap en vervoer. Tenslotte kan genoemd worden de inzet van de provincie British Columbia en de stad Vancouver voor het CO2 neutraal maken van vervoer en de Cascadia-corridor van de Pacific Northwest (Vancouver-Seattle-Portland), een van de drukste routes voor het vervoer van goederen en mensen tussen Canada en de Verenigde Staten.

Foto 1 bij nieuwsbericht 121 CAAM 291020.jpg

 

Copyright: CAAM

www.canadianaam.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië