Foto bij nieuwsbericht 21-57 Studenten Malediven 100521

Britse studenten ontwerpen elektrisch watervliegtuig voor de Malediven

Abeona is een groep van dertien Aeronautical Engineering-finalisten die studeren aan de universiteit van Loughborough ten noordoosten van Birmingham. Voor hun groepsproject hebben ze een elektrisch vliegtuig ontworpen voor gebruik binnen de Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan. Het toestel kan zes passagiers en bagage vervoeren en dient als vervanger van de conventionele De Havilland Canada Twin Otters.

 

Klimaatverandering

Een van die locaties die waarschijnlijk het hardst wordt getroffen door de effecten van klimaatverandering en de stijgende zeespiegel, zijn de Malediven. De meeste vormen van transport die momenteel door het land worden gebruikt zijn volledig afhankelijk van diesel, inclusief de elektrische generatoren op de eilanden. Daarom heeft het Britse studententeam een elektrisch watervliegtuig ontworpen.

 

On-demand

De studenten denken dat hun vliegtuig vooral vanaf Velana International Airport in Hulhulé gaat vliegen. Een ‘on-demand’-service maakt het mogelijk om ook vanaf de andere eilanden te vliegen. Dat kan ook ’s nachts met behulp van het LiDAR-systeem, een soort radar die werkt met laserimpulsen. Buiten het toeristenseizoen kan het toestel omgebouwd worden tot ambulancevliegtuig.

 

Copyright: Abeona
Bron: Abeona
https://www.facebook.com/AbeonaSeaplane

 

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië