Foto bij nieuwsbericht 22-85 Bristow Beta 170822

Bristow shopt bij Beta

Helikopter-operator Bristow Group heeft vijf eVTOL ALIA-250-vliegtuigen besteld die zijn vervaardigd door BETA Technologies uit South Burlington (Vermont, USA). Daarnaast heeft het bedrijf een optie genomen om nog eens 50 ALIA-vliegtuigen aan te schaffen. Dave Stepanek, executive vice president van Bristow: “Deze order positioneert Bristow stevig als een early adopter en leider in het pragmatisch ontwikkelen van geavanceerde luchtmobiliteitsoperaties en het inluiden van een nieuw tijdperk in verticale oplossingen.”

 

Koolstofvezel

 

De ALIA 250 kan zes personen vervoeren inclusief piloot, over een afstand van 463 kilometer. Met een spanwijdte van 15 meter en een romp van koolstofvezel, maakt het vliegtuig gebruik van een enkelvoudig elektrisch voortstuwingssysteem. Het toestel heeft vier horizontaal gemonteerde rotors voor verticale lift en een enkele propeller aan de achterkant om het vliegtuig voort te stuwen.

 

Oplaadinfrastructuur

 

De batterij wordt in minder dan een uur opgeladen met behulp van BETA’s eigen oplaadinfrastructuur. Die kan worden ingezet als een op zichzelf staande asset om luchthavenactiviteiten mogelijk te maken. Of de laadinfra wordt geïntegreerd in een oplaadstation voor toepassingen buiten de luchthaven.

 

Copyright: Bristow/Beta

Bron: www.evtolinsights.com

www.bristowgroup.com

www.beta.team

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

Airbus H225 vliegt op 100% duurzame brandstof

Twente Airport ontvangt voor het eerst elektrisch vliegtuig

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4