Foto bij nieuwsbericht 22-17 Brandenbug 210122

Brandenburg financiert onderzoekscentrum voor hybride-elektrische aandrijving

De Duitse deelstaat Brandenburg pompt 38,56 miljoen euro in een centrum voor hybride-elektrische aandrijving. Het onderzoeks- en testcentrum heet CHESCO. Dit staat voor Center for Hybrid Electric Systems Cottbus. Het wordt verbonden aan de Brandenburg Technical University Cottbus-Senftenberg (BTU). De regering van Brandenburg ziet de luchtvaart als een van de industrieën die structurele verandering in de regio Lausitz mogelijk moet maken als de bruinkoolproductie in deze regio zoals gepland vanaf 2030 stopt.

 

Testen

Het doel van CHESCO is het ontwerpen, testen en implementeren van hybride-elektrische voortstuwingssystemen voor de luchtvaart. Het gaat om een combinatie van gasturbines met generator of brandstofcel, batterij en elektromotor, voor gebruik op korte en middellange afstanden.

Het centrum is bedoeld om de ontwikkelingstijd van nieuwe aandrijftechnologieën te versnellen door onderzoeks- en productiecompetenties te bundelen. Samenwerkingspartners zijn Institute for Electrified Aviation Propulsion van het German Aerospace Centre (DLR), verschillende Fraunhofer-instituten en industriële partners zoals Rolls-Royce Germany. In 2026 moet CHESCO operationeel zijn en zorgen voor 400 banen.

 

Copyright: Brandenburgische Technische Universität Cottbus-Senftenberg
Bron: www.aerobuzz.de
www.b-tu.de

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië